Hétfőn a Magyar Közösség Pártja is reagált Robert Kaliňák belügyminiszter lemondására. A magyar párt szerint Kaliňák lemondása megkésett és elégtelen próbálkozás.

 

A felvidéki magyarok és Szlovákia többi jóérzésű polgárának megítélése szerint Robert Kaliňák már a Malina Hedvig elleni gyalázatos eljárásánál kiírta magát a tisztességes emberek sorából. A belügyminiszter személyével kapcsolatban azóta nyilvánosságra került számos botrányos ügy – különös tekintettel a súlyos euró milliókra rúgó adócsalásokban játszott szerepére – ezek már csak megerősítették, hogy nincs helye a szlovákiai közéletben.

 

áll az MKP nyilatkozatában. Menyhárt József pártelnök szerint a Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után kiderülő legújabb információk alapján nyilvánvaló, hogy „a bűnüldöző szervek sok esetben inkább a bűnözők érdekeit  szolgálták és védték, mint a polgárokét”.

 

Kaliňák (volt) belügyminiszter egy fontos építőeleme annak a korrupt, bűnszervezeteknek teret engedő hatalomnak, amelyek ellen a biztonságos és nyugodt életet akaró polgárok többsége, az utcán tüntető tízezrek fellépnek. Ha Kaliňák helyére ez a hatalom odateszi egy másik építőkockáját, az semmin sem változtat. Ezért követelik az utcán tízezrek, ezért kívánják az országban milliók, ezért követeli az MKP is: Fico és kormánya távozzon!  

 

 hirdetes_810x300  

Körkép.sk/MKP-sajtóhír

Nyitókép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!