Az olasz származású tőketerebesi vállalkozót, Antonino Vadalát kedden reggel tartóztatta le a szlovák rendőrség. A letartóztatás oka az az európai elfogatóparancs volt, amelyet a velencei bíróság adott ki Vadala ellen.

 

Az európai elfogatási paranccsal az olaszországi bíróság Antonino Vadala kiadását kéri Olaszországba. Vadala ellen büntetőeljárás indul drogcsempészet miatt, amit egy nemzetek felett álló bűnszervezettel követett el“ – mondta a főügyész szóvivője, Andrea Predajňová.

 

Az egész esetet teljes titoktartás övezte annak érdekében, hogy megakadályozzák az információk kiszivárgását és a letartóztatás esetleges meghiúsulását“ – mondta Predajňová.

 

 hirdetes_810x300  

Az ügyészség arról is tájékoztatott, hogy a 48 órás letartóztatási határidő alatt javaslatot tesznek Vadala őrizetbe vételére, hogy nem tudjon elmenekülni sem az országból, sem attól, hogy kiadják az olaszoknak.

 

Vadala letartóztatása egy nemzetközi akció keretén belül zajlott le, amiben együttműködött a szlovák és az olasz rendőrség, a DIA olasz maffiaellenes hatóság velencei kihelyezettsége, valamint a szlovák Legfőbb Ügyészség és az Erojust. Ennek a nemzetközi akciónak a keretén belül összesen 17 személyt tartóztattak le. Közülük 11-et őrizetbe vettek, hatan házi őrizetbe kerültek.

 

A meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak utolsó, be nem fejezett cikkében arról írt, hogy Vadala együttműködött az olasz Ndrangheta maffiával. A múltban a Ndrangheta számára egy drogcsempészt, valamint gyilkost rejtegetett.

 

Sme.sk

Nyitókép: Korzár/Judita Čermáková

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!