Ma délután 17 órától találkozott a Spartak Nagyszombat és a DAC csapata a Slovnaft Cup negyeddöntőjében a City Arénában, ahol kétgólos vereséget szenvedett. A sárga-kékek mind a két gól egy-egy nagy hiba után született a második félidőben.

 

Az első félidőben sok apró részrehajló bírói segédlettel enyhe mezőnyfölényben futballozott a Nagyszombat. A csapatok gyors szögletekkel veszélyeztettek. A félidő derekán megélénkült a mérkőzés, 5 percen belül mindkét oldalon csak a kapufa mentett meg a góltól.

 

 

 hirdetes_300x300  

Kalmár Zsolt már a 23. percben begyűjtött egy sárga lapot.

 

A lelátót a vendégszektor uralta, a helyszínen néhány száz sárga-kék szurkoló buzdította a DAC-ot.

 

 

Az 59. percben Divković érkezett Černák helyére. Három perccel később Pambou lövése szállt fölé a tizenhatos sarkáról. A 68. percben Herc váltotta Kalmárt a pályán. 10 perccel később Huk begyűjtött egy sárgát.

 

A 79. percben Zsivkovics hazafejelt labdájára rárontott Egho, és 5 méterről a DAC kapujába fejelte. Ezzel a Nagyszombat megszerezte a vezetést.

 

 

A 82. percben Rossi lecserélte Zsivkovicsot, akinek helyére Mervó Bence állt be.

 

Nem játszott jól a DAC. Szinte nem rúgott kapura, Davis felívelései semmit sem értek, a Nagyszombat kapusa mindet leszedte.

 

 

A 89. percben jött a kegyelemdöfés, Marvin Egho egy elfutás után megszerezte a 2. gólt is.

 

Ljubičićet még a 90. percben kiállították ütésért.

 

Ezzel a vereséggel kiesett a DAC a szlovák kupából. Marco Rossi védencei végig tanácstalanul játszottak, mint az 1. perctől kezdve a tizenegyesekre vártak volna. Kalmár és Davis sem hozta a formáját.

 

 

A Nagyszombat jobb csapat benyomását keltette. Veszélyesebbek, kompaktabbak voltak.

 

A kupakiesés után már csak a Fortuna Ligára összpontosíthat a DAC, ahol a mainál sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, ha meg akarják őrizni a 2.-3. hely egyikét, mely biztosíthatná számukra a kupaszereplést.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!