Átadták a Győrt keleti irányból elkerülő 813-as út utolsó, harmadik ütemben elkészült, 5,2 kilométer hosszú szakaszát, és ezzel összekapcsolódott az M1-es autópálya a 14-es úttal, amely jelentősen hozzájárul a térség, ezáltal az ország gazdasági erejének megtartásához, növekedéséhez – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az átadó ünnepségen.

 

Szijjártó Péter kifejtette, a kormány számára kiemelt stratégiai cél volt az út megépítése, amelynek egyik előnye, hogy a termelési folyamatokhoz kapcsolódó szállítmányoknak nem kell Győr központján keresztül menniük, miközben csökken a zaj- és légszennyezettség.

 

Felidézte, hogy amikor a kormány megalkotta az országos közlekedésfejlesztési stratégiáját, azt a célt tűzték ki, hogy hat év alatt 2500 milliárd forintból megújul az ország gyorsforgalmi úthálózata, és csaknem ezer kilométer út épül a versenyképesség megtartása érdekében.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszter rámutatott: fontos a versenyképes befektetői környezet megteremtése, a versenyképes munkaerő és infrastruktúra megléte. Ma Európában Magyarországon a legalacsonyabbak az adók, a munkanélküliség 3,8 százalékra csökkent 12,8 százalékról nyolc év alatt, a győri Széchenyi István Egyetem pedig a legfejlettebb autóipari technológiákra is képzi a hallgatókat – emelte ki.

 

MTI

Nyitókép: kisalfold.hu

 

További képek a Kisalföld.hu-ról:

 

forrás: kisalfold.hu

 

forrás: kisalfold.hu

 

forrás: kisalfold.hu

 

forrás: kisalfold.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!