Robert Fico ma átadta kormánya lemondását Andrej Kiskának. Ezzel egy időben már az első miniszterváltásokról szól információk is napvilágot láttak.

 

A Dennik N információi szerint a Smer hozzávetőleg négy helyen lesz kénytelen változtatni saját minisztériumaiban.

 

Smer

 

 hirdetes_810x300  

Azzal, hogy Peter Pellegrini (elvileg) miniszterelnök lesz, megüresedik helye a „beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes”-i székben. Erre a posztra akár Denisa Saková is kerülhet, aki eddig belügyi államtitkár volt.

 

Hivatalosan is lemondott Robert Fico kormányfő és az egész kormány

 

Robert Kaliňák lemondásával megüresedett a belügyi tárca vezető tisztsége is. Az első becslések ebben a miniszteri székben látták volna a már említett Denisa Sakovát, így tehát egyelőre egy kérdőjel kerül csak a miniszteri szék mellé. Ugyanakkor előfordulhat, hogy Kaliňák távozása mellett Gašpar rendőrfőkapitány eltávolítása is a Most-Híd követelései között szerepelt, így lehetséges, hogy most az ő helyettesét is keresik.

 

Sajtóértesülések szerint Ján Richter munkaügyi miniszter is leteszi a lantot, helyére Richard Raši vagy Branislav Ondruš kerülhet a hírek szerint.

 

Marek Maďarič leköszönő kultuszminiszter helyét a legnagyobb valószínűséggel Erik Tomáš veheti át, de úgy hírlik, hogy itt még folynak a tárgyalások a párton belül.

 

Peter Kažimír pénzügy-, Tomáš Drucker egészségügy-, Miroslav Lajčák külügy- és Peter Žiga gazdasági miniszter minden valószínűség szerint továbbra is hivatalában marad.

 

Káosz a köbön: Előrehozott választások helyett marad a román módszer és a “minden mindegy”

 

SNS

 

A szlovák nemzetiek úgy néz ki elégedettek eddigi embereikkel, Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter, bár tárcájához köthető a kirobbant botrány, mégis úgy érzi, hogy minden rendben, külön is kijelentette, hogy szívesen folytatja tovább a munkát.

 

Most-Híd

 

Egyelőre üresen tátong az igazságügyi miniszter széke, Lucia Žitňanská ugyanis nem kíván a kormány tagja lenni. Úgy érzi, hogy túl sok mindenben nem ért egyet az SNS-szel és a Smer egy részével. Habár sokak szerint Mária Kolíková államtitkár veheti át a helyét, Žitňanská ezt nem tartja valószínűnek. Ugyancsak esélyesnek számít Gál Gábor is, aki szintén jogász. A leköszönő miniszterasszony egyébként képviselőként szeretne továbbra is a Most-Híd soraiban maradni.

 

„Mert a nézését meg a járását…”

 

Érsek Árpád közlekedésügyi- és Solymos László környezetvédelmi miniszterek nem látják akadályát, hogy továbbra is megtartsák funkciójukat, amennyiben pártjuk jelöli őket miniszternek.

 

Napközben a facebook-on értesítette a közvéleményt František Šebej, a Most-Híd frakciójának tagja, hogy visszaadta mandátumát, helyét a parlamentben Nemeshodos polgármestere, Balódi László veszi át.

 

Körkép.sk, dennikn.sk

Nyitókép: dennikn.sk

 

Megosztás:
Címkék: kormány

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!