Ahogy azt már megszokhattuk, ezen a hétvégén is az aktuálpolitikai helyzettel fognak foglalkozni a televíziós vitaműsorokban, azonban most bővebbnek ígérkezik a kínálat a megszokottnál.

 

Az RTVS O 5 minút 12 című műsorába meghívták az összes parlamenti párt képviselőjét. A vita témája az aktuális politikai és társadalmi helyzet lesz. A vita vezetője Martin Strižinec a meghívott politikusokkal Robert Fico lemondásáról és Peter Pellegrini kormányalakítási megbízásáról fog beszélgetni. Kezdés vasárnap 11:55-kor az STV1-en.

 

A TA3 V politike című vasárnapi műsorában 11 órától Norbert Dolinský műsorvezető vendégei Jana Kiššová (SaS), Ľuboš Blaha (Smer-SD), Ján Budaj (OĽaNO), Radovan Baláž (SNS), Gál Gábor (Most-Híd), Karol Mitrík, a Legfelsőbb Ellenőrző Hivatal (NKÚ) vezetője és Miroslav Hlivák, a Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) vezetője lesznek. A vita tárgya a szlovákiai politikai válság megoldásai, a kormányalakítás, a miniszterek cseréje és az előrehozott választások lehetősége lesznek. Ezen felül szóba kerülnek majd az országos tüntetések is.

 

 hirdetes_810x300  

A Markíza is rendkívüli politikai vitaműsort szervez vasárnap 11:45-től, ahol az aktuálpolitikai helyzetről fognak beszélni. Michal Kovačič műsorvezető vendégei a koalíciós és ellenzéki pártok képviselői lesznek, valamint elfogadta a meghívást Marián Leško újságíró és Martin Slosiarik szociológus is.

 

A Rádio Slovensko Sobotné dialógy című műsorának vendégei Gál Gábor (Most-Híd) és Ľubomír Galko (SaS) lesznek. Branislav Dobšinský műsorvezető a kormányválság megoldásairól, a társadalmi elégedetlenségről és a kormányátalakításról fogja faggatni vendégeit.

 

hnonline.sk/Körkép.sk

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:
Címkék: Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!