Tegnap több tucat szlovákiai városban tüntettek a  tisztességes Szlovákiáért. Az előző tüntetésekhez képest azonban a tegnapi tüntetésnek más „szájíze” volt.

 

A több tízezres tüntető tömeg dühös amiatt, hogy a politikai elit átverte őket. Itt már nem csak arról van szó, hogy az emberek frusztráltak – vélekedik Michal Vašečka szociológus.

 

Az emberek ráébredtek arra, hogy a hatalom által képviselt arrogancia határtalan, és sok politikus egyáltalán nem értette meg, hogy valójában miről is van szó” – mondja Vašečka. A szociológus véleménye szerint a tüntetések ereje tovább fokozódhat. „Meglátjuk, hogy mi lesz az új kormány megalakulása után”.

 

 hirdetes_810x300  

Vašečka szerint az utca nyomása hatással lehet a politikusokra. „A Smer-SD és Most-Híd képviselői ennek a nyomásnak a hatására tudatosíthatják, hogy a helyzet nem folytatódhat így tovább” – vélekedik Vašečka.

 

A szociológus nem biztos abban, hogy Robert Fico (Smer-SD) egyáltalán érti-e az utcára vonuló emberek érzéseit. „Mivel ő a hatalom szakértője, ezért  nem érti azoknak az embereknek az érzéseit, akik péntekenként az utcára vonulnak. Ő tényleg azt gondolja, hogy ezt a nyomást külföldről szervezik, hiszen ezt tükrözi neki a technokrata gondolkodású világa“ – mondta Vašečka. „Ám ha valaki azt gondolja, hogy az utca nyomása két hét alatt leáll, az nagyot téved“ – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!