Emberiesség elleni bűncselekménynek nevezte Ferenc pápa a nők kihasználását prostitúció céljából, és a társadalom megbocsátását kérte a prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevő katolikus férfiak számára.

 

A pápa mintegy 300, a világ minden részéből érkezett fiatallal folytatott kötetlen beszélgetés során hozta szóba a témát az októberre kitűzött, „fiatalok szinódusa” előtt tartott találkozón.

 

A pápa megáldotta a 32 éves nigériai Okoediont, aki valaha szexrabszolga-kereskedelem áldozata volt, majd megdöbbenését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a római utcán a prostituáltak legtöbb ügyfele katolikus.

 

 hirdetes_300x300  

Azt kérdem magamtól és öntől, lehetséges-e, hogy az egyház még mindig túl hímsoviniszta ahhoz, hogy őszintén feltegye magának a kérdést, mivel magyarázható a nagy kereslet az ügyfelek részéről” – kérdezte a nigériai nő. Ferenc pápa válaszában kijelentette, hogy a prostituáltak férfi ügyfeleinek mintegy 90 százaléka Olaszországban feltehetően megkeresztelt katolikus. „Felhasználom az alkalmat, hogy az önök (kihasznált nők) és a társadalom bocsánatát kérjem valamennyi katolikus számára, aki felelős ezért a bűnös cselekedetért” – tette hozzá.

 

Ez nem szeretkezés. Ez a nő megkínzása. Ne keverjük össze a fogalmakat” – szögezte le Ferenc pápa.

 

MTI

Nyitókép: CNN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!