Csütörtökön, március 22-én veszi kezdetét a kétnapos EU-csúcs Brüsszelben, melynek elsősorban gazdasági jellege lesz. Az EU-csúcson a kormányfőnek kellene képviselnie az országot.

 

Szlovákia jelenleg különleges helyzetben van, hiszen Robert Fico (Smer-SD) lemondott miniszterelnöki tisztéről, viszont amíg az államfő nem nevezi ki az új kormányt, addig Fico az, aki részt vehet az EU-csúcson.

 

Ha Kiska még ma kinevezné Peter Pellegrinit, akkor már ő képviselné Szlovákiát Brüsszelben. Ha ez nem történne meg, akkor akár az is előfordulhat, hogy senki sem képviseli az országot.

 

 hirdetes_400x285  

„A harmadik lehetőség az, hogy Szlovákia hagyja, hogy egy másik ország képviselje, például Csehország, de ezt csak szélsőséges esetekben használná ki, nem az egész kétnapos csúcson.”

 

nyilatkozta a TASR-nek Zuzana Gabrižová, az Euractiv.sk főszerkesztője. A Kormányhivatal egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

 

A kétnapos EU-csúcson a tagállamok államfői és kormányfői többek között az eurozónáról és a Brexitről is tanácskoznak majd.

 

teraz.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!