Eufrozina, Kende
  • HUF: 406.18
  • USD: 0.97
  • 13 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Ki képviseli Szlovákiát a holnap kezdődő EU-csúcson?

Csütörtökön, március 22-én veszi kezdetét a kétnapos EU-csúcs Brüsszelben, melynek elsősorban gazdasági jellege lesz. Az EU-csúcson a kormányfőnek kellene képviselnie az országot.

 

Szlovákia jelenleg különleges helyzetben van, hiszen Robert Fico (Smer-SD) lemondott miniszterelnöki tisztéről, viszont amíg az államfő nem nevezi ki az új kormányt, addig Fico az, aki részt vehet az EU-csúcson.

 

Ha Kiska még ma kinevezné Peter Pellegrinit, akkor már ő képviselné Szlovákiát Brüsszelben. Ha ez nem történne meg, akkor akár az is előfordulhat, hogy senki sem képviseli az országot.

 

„A harmadik lehetőség az, hogy Szlovákia hagyja, hogy egy másik ország képviselje, például Csehország, de ezt csak szélsőséges esetekben használná ki, nem az egész kétnapos csúcson.”

 

nyilatkozta a TASR-nek Zuzana Gabrižová, az Euractiv.sk főszerkesztője. A Kormányhivatal egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

 

A kétnapos EU-csúcson a tagállamok államfői és kormányfői többek között az eurozónáról és a Brexitről is tanácskoznak majd.

 

teraz.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket