A vállalatok több pénzzel járulhatnak hozzá az alkalmazottaik ebédjéhez, ugyanis a legolcsóbb ebédjegy árát 3,38 euróról 3,60 euróra emelik – mindez abból az előzetes információból derült ki, amit a munkaügyi minisztérium terjesztett a nyilvánosság elé véleményeztetésre. A javaslatot még a kormánynak is el kell fogadnia.

 

A minisztérium feltételezései szerint a magasabb értékű ebédjegyeket idén júniustól kapnák kézhez az alkalmazottak. Szlovákiában utoljára 2016 decemberében emelkedtek a gasztrojegyek értékei. A gasztrojegyeken szereplő összeg annak fényében változik, hogy miképpen alakulnak az éttermekben az élelmiszerek és az alkoholmentes italok átlagárai.

 

Az alkalmazottak minden ledolgozott nap után igényelhetnek gasztrojegyet.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az összes ebédjegyhez egyaránt hozzájárul a vállalat és az alkalmazott is. A törvény szerint a vállalatoknak az ebédjegy árának legalább az 55 százalékát kell megtéríteniük. Amennyiben egy gasztrojegy értéke 3,6 euró lesz, az azt jelenti, hogy a vállalatnak ebbő legalább 1,98 eurót kell megfizetnie, míg a fennmaradó 1,62 eurót az alkalmazott fizeti hozzá a fizetéséből.

 

A gasztrojegyekre sok vállalat úgy tekint, mint az alkalmazottaknak járó juttatásra, így jóval magasabb összeggel járulnak hozzá a jegyekhez, mint amennyit a törvény előír. Gyakran a gasztrojegyek 80 százalékát is kifizetik.

 

Sme.sk

Nyitókép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!