Aurél
  • HUF: 419.32
  • USD: 1.00
  • 9 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Több pénz jut az ebédre. Emelkedik a gasztrojegyek ára

A vállalatok több pénzzel járulhatnak hozzá az alkalmazottaik ebédjéhez, ugyanis a legolcsóbb ebédjegy árát 3,38 euróról 3,60 euróra emelik – mindez abból az előzetes információból derült ki, amit a munkaügyi minisztérium terjesztett a nyilvánosság elé véleményeztetésre. A javaslatot még a kormánynak is el kell fogadnia.

 

A minisztérium feltételezései szerint a magasabb értékű ebédjegyeket idén júniustól kapnák kézhez az alkalmazottak. Szlovákiában utoljára 2016 decemberében emelkedtek a gasztrojegyek értékei. A gasztrojegyeken szereplő összeg annak fényében változik, hogy miképpen alakulnak az éttermekben az élelmiszerek és az alkoholmentes italok átlagárai.

 

Az alkalmazottak minden ledolgozott nap után igényelhetnek gasztrojegyet.

 

 

Az összes ebédjegyhez egyaránt hozzájárul a vállalat és az alkalmazott is. A törvény szerint a vállalatoknak az ebédjegy árának legalább az 55 százalékát kell megtéríteniük. Amennyiben egy gasztrojegy értéke 3,6 euró lesz, az azt jelenti, hogy a vállalatnak ebbő legalább 1,98 eurót kell megfizetnie, míg a fennmaradó 1,62 eurót az alkalmazott fizeti hozzá a fizetéséből.

 

A gasztrojegyekre sok vállalat úgy tekint, mint az alkalmazottaknak járó juttatásra, így jóval magasabb összeggel járulnak hozzá a jegyekhez, mint amennyit a törvény előír. Gyakran a gasztrojegyek 80 százalékát is kifizetik.

 

Sme.sk

Nyitókép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket