Szlovákiában a nagy élelmiszerláncok ismét kénytelenek lesznek betartani azt a törvényt, amely tiltja a boltok ünnepi nyitvatartását.

 

Húsvétkor Szlovákia-szerte az összes üzletlánc három napig zárva lesz. Nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn esélyünk sem lesz a bevásárlásra, így ha tehetjük, akkor zöldcsütörtökön vagy nagyszombaton vásároljunk be az ünnepekre.

 

A Munkatörvénykönyv 2017-es módosítása óta a boltok üzemeltetőinek kötelezően zárva kell tartaniuk az állami ünnepek idején. A kötelező boltzár január 1-re, 6-ra, nagypéntekre, húsvétvasárnapra, húsvéthétfőre, május 1-re, 8-ra, július 5-re, augusztus 29-re, szeptember 1-re, 15-re, november 1-re, 17-re, december 24-re déltől, valamint december 25-re és 26-ra vonatkozik.

 

 hirdetes_810x300  

A benzinkutak, a gyógyszertárak, a reptéri, a kikötői, a vasútállomáson működő boltok és a szuvenírboltok bármikor nyitva tarthatnak, rájuk a tiltás nem vonatkozik. Emellett azok az egyéni vállalkozók is nyitva tarthatnak, akik saját maguk is dolgoznak a boltjukban. A törvény szerint ők kiszolgálhatják a vásárlókat, ám az alkalmazottakat nem állíthatják be a pénztárba.

 

Húsvéti nyitvatartás:

 

 

Aktuality.sk

Nyitókép: iStock

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!