A szlovák válogatott a Thaiföldön vett részt a King’s Cup nevű nemzetközi tornán, amelyet meg is nyert. A döntőt a házigazda Thaiföld ellen játszották. A mérkőzésen bemutatkozott a DAC két játékosa, Ľubomír Šatka és Erik Pačinda is.

 

A szlovákok már a 10. percben megszerezték a vezetést. Duda kapott egy jó passzt a kapu elé Maktól, és nem habozott kihasználni a helyzetet. 1:0.

 

A 28. percben horrorisztikus helyzet állt elő. Songkrasin találta arcon a labdával Škrtelt, aki néhány pillanatra elveszítette az eszméletét (aki nem szeretné látni az eléggé megrázó pillanatokat, az 0:57-nél inkább kattintson 1:22 utánra). Szerencsére nem történt komolyabb baj, Škrtel folytatni tudta a játékot.

 

 hirdetes_400x285  
forrás: futbalsfz.sk

 

A hazaiaknak természetesen nem tetszett, hogy vesztésre állnak, folyamatosan keresték a helyzeteket az egyenlítésre. A 34. percben azonban ismét a szlovákok örülhettek. Pačinda találta meg a rést a thaiföldi pajzson, Mak pedig kihasználta a remek indítást. 2:0.

 

A 42. percben Šulla kapus hibájából üres kapura lőhetett Kaewprom, így szépítettek a hazaiak. 2:1.

 

forrás: futbalsfz.sk

 

Erősen indították a thaiföldiek a második félidőt, az első 10 percben két komoly helyzetük is volt, de Šulla most már nem hagyott nekik lehetőséget. A 64. percben ismét Mak talált be a kapuba, de érvénytelen volt a lövés.

 

A 68. percben azonban Pačinda is feliratkozott a gólszerzők listájára. A DAC játékosa Dudától kapott egy elegáns passzt, majd 18 méterről talált a kapuba. Parádés gól! 3:1.

 

forrás: futbalsfz.sk

 

A végeredményt aztán Pansa állította be 79. percben. 3:2. Igaz, Pačinda még bepróbálkozott egy lövéssel, és nem sok híja volt, hogy nem változtatott a végeredményen.

 

Ezzel a szlovák válogatott megnyerte a King’s Cup-ot, Pačinda pedig nagy valószínűséggel számíthat az újabb meghívóra Ján Kozák szövetségi kapitánytól.

 

https://www.youtube.com/watch?v=azlQXi0sli8&feature=youtu.be

 

Összeállítás:

 

Thaiföld: Thamsatchanan – Chalermpong, Pansa, Roller, Notchaiya (76. Sirod), – Kaewprom (64. Nurul), Puangchan – Tossakrai (46. Bordin), Bunmathan, Songkrasin – Dangda. Szövetségi kapitány: Milovan Rajevac.
Szlovákia: Šulla – Sekulič, Šatka, Škrtel (73. Škriniar), Mazáň – Greguš – Pačinda, Sabo (61. Lobotka), Duda, Mak (81. Rusnák) – Nemec. Szövetségi kapitány: Ján Kozák.

 

Körkép.sk

Nyitókép: futbalsfz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!