Amióta az ABC SR az eladott példányszámokat monitoringozza, még nem állt ilyen siralmasan az Új Szó. A legfrissebb adatok szerint a Most-Hídhoz közeli napilap példányszáma már a napi 16 ezret sem éri el. 2018 januárjában már csak alig 15 599 darabot tudtak eladni belőle. Többségében előfizetőknek, melyek száma megállíthatatlanul zuhan.

 

Forrás: medialne.etrend.sk

 

Menekülnek az olvasók az Új Szótól

 

Ez az elmúlt 13 év leggyengébb mutatója. A nyomtatott sajtótól való elfordulás általános trend napjainkban, mondhatnánk. Csakhogy az Új Szó online verziójának mutatói is hasonlóan gyenge számokat mutatnak. Egyedi olvasóban mérve 2018 februárjában már a havi 100 ezer olvasót sem érték el.

 hirdetes_810x300  

 

Az ABC SR szerint az elmúlt hónapban már csak alig 97 613-an voltak csak kíváncsiak arra, hogy mit ír a Gorilla-ügyben elhíresült PENTA pénzügyi csoport száz százalékos tulajdonában levő, egykor szebb napokat is látott napilap. Az online 30 százalékos visszaesést jelent alig néhány hónapon belül.

 

Forrás: medialne.etrend.sk

 

És hogy nemcsak tartalmi, hanem technikai és egyéb gondokkal is küzd az Új Szó, a vasárnap este hosszú órákig fennálló állapot is bizonyítja, amikor online felületük elelérhetlen volt. Aki ráment a honlapra, az alábbi állapottal találkozott. Az Új Szó ráadásul semmilyen magyarázattal nem szolgált a kiesésről olvasóinak, ami az igénytelenség nyilvánvaló jele.

 

 

Az Új Szó nyomtatott és online kiadása súlyos válságban van, és ha így folytatja, csak idő kérdése, mikor fordulnak el tőle végérvényesen az olvasók és lesznek kénytelenek a jelenlegi formában lehúzni a rolót.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Szalay Zoltán főszerkesztő (B) és Szigeti László (J), a szerkesztőbizottság elnöke, a Most-Híd egyik szellemi megalkotója és Bugár Béla tanácsadója. (televizió.sk)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!