A mezőgazdasági minisztérium és a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) mai sajtótájékoztatóján elismerték, hogy megalapozott a gyanú, hogy mezőgazdasági földterületekre kifizetett szubvenciós csalás történt Kelet-Szlovákiában.

 

Gabriela Matečná (az SNS jelöltje) mezőgazdasági miniszter és a PPA vezetője ezzel kapcsolatban büntetőfeljelentést tettek a Főügyészségen és mélyreható ellenőrzést rendeltek el, ezen felül további intézkedésekre is számítani lehet.

 

Az esetre Andrej Bán újságíró hívta fel a figyelmet a DenníkN-ben megjelent írásában. Az egész ügyről a Körkép.sk-n is beszámoltunk a keleti Grófasszony… című cikkünkben.

 

 hirdetes_300x300  

A keleti Grófasszony még a betonparkolóra is felvette az agrártámogatást

 

Andrej Bán az agrártámogatások körüli visszaélésekre és csalásokra mutatott rá, melyek főszervezője a Smer korábbi járási elnöke, Ľubica Rošková. Rošková cége, az Agro Porúbka a napilap szerint olyan földterületekre is támogatást kapott, amelyek nem az övé és nem is gazdálkodik rajta. 2017-ben 40 ezer eurós uniós támogatást vehetett fel.

 

A sajtóban megjelent információkat követően a PPA átvilágításokba kezdett, Matečná mezőgazdasági miniszter pedig konkrét, magas beosztású személyeket is elbocsátott az állásukból.

Elmondása szerint Peter Pellegrini (Smer) miniszterelnököt is tájékoztatta az ügyről, és határozott lépéseket helyezett kilátásba. „Nagyon súlyos gyanú áll fenn arra vonatkozóan, hogy szubvenciós csalás történt. Az ilyen módszerek megengedhetetlenek és keményen fel fogunk lépni ellene,” jelentette ki Matečná.

teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!