Az olimpiai-, világbajnok és Európa-bajnok úszó kedden Facebook-oldalán jelentette be: 28 évesen befejezi pályafutását.

 

A mai nappal hivatalosan is befejezem sportolói pályafutásomat!” – mondta kedden a Komjádi uszodában a 28 éves klasszis versenyző könnyeivel küszködve. „Talán életem legnehezebb pillanata ez, de be kellett látnom, hogy azt a sok nehézséget, ami az utóbbi időben hátráltatott, nem tudom legyőzni.”

 

Hozzátette, hogy mindig mindent beleadott, százszázalékosan végezte az edzéseket az elmúlt években is, de a versenyeken már nem tudott a korábbi szinten teljesíteni.

 

  hirdetes_300x300   

Gyurta Dániel jelképesen egy utolsó, 50 méteres úszással zárta le karrierjét: Wladár Sándornak, az úszószövetség elnökének sípszavára, hét gyermekkel közösen teljesítette a távot.

 

KÖSZÖNÖM, VÉGE! // THANKS FOR ALL, IT'S OVER!Életem legnehezebb döntését meghozva búcsút mondok a versenyszerű…

Gepostet von Daniel Gyurta Official am Dienstag, 27. März 2018

 

Újságírói kérdésre részletesebben is beszélt arról, miként jutott el a búcsúig. Elmondta, a sikertelen riói olimpia (17. hely) után ez még meg sem fordult a fejében, azon volt, hogy a 2017-es budapesti vb-n sikeres legyen. A hazai világbajnokságon azonban nem tudott egyéniben finálét úszni. Ugyanakkor a rövidpályás szezonra még felkészült, s igazán csak két-két és fél hónapja merült fel benne a befejezés kérdése.

 

Amint arra a bejelentésnél utalt, bizonyos körülmények már nem tették lehetővé, hogy teljes értékű munkát végezzen, márpedig – amint fogalmazott – a „90 százalék kevés”. Konkrétabban pedig azt is elárulta, hogy sérülések nehezítették helyzetét, a háta már a tavalyi vb előtt három-négy héttel komolyan megsérült, a térde és combja sem volt rendben.

 

Azt fontos megjegyezni, hogy csak a versenyzéstől vonulok vissza, az úszástól soha. Valószínűleg már holnap medencébe ugrok” – mondta Gyurta, aki a jövőjét illetően nem aggódik.

MTI

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!