Az RTVS közszolgálati média riporterei az adások közben nem hordhatják az #AllForJan kitűzőket, melyeket az utóbbi hetekben nem csak újságírók, de az utca népe is kabátján viselt a meggyilkolt Ján Kuciak és munkája melletti szolidaritás jelképeként.

 

Az Aktuality.sk információi szerint a szerkesztőknek az RTVS új főszerkesztője, Vahram Chuguryan tette szóvá a kitűzőket. Az RTVS vezetősége ugyanakkor állítja, nem tiltásról, csupán javaslatról van szó.

 

Stanislav Čačko, az RTVS PR-menedzsere az Aktuality.sk-nak írt válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a közszolgálati média minden szerkesztőjének tisztában kell lennie a törvénnyel és a belső előírásokkal melyek között mozoghatnak.

 

 hirdetes_810x300  

Ezzel valószínűleg arra célzott, hogy az RTVS belső előírásai szerint a szerkesztők az adásokban nem viselhetnek olyan jelképeket vagy szimbólumokat, amelyek egyes csoportokhoz vagy mozgalmakhoz való hovatartozást jelképeznek.

 

Az #AllForJan kitűzőket viselték az utcára vonuló, tiltakozó, tüntető emberek, akik többek között előrehozott választásokat követeltek. A szlogen ugyanakkor nem politikai indíttatásból született, hanem Kuciak munkahelyéről, az Aktuality.sk kiadójától, a Ringer Axel Springertől.

 

aktuality.sk

Nyitókép: dennikn.sk

Megosztás:
Címkék: allforjan kitűző RTVS

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!