Azután, hogy Andrej Kiska jóváhagyta Peter Pellegrini kormányának összetételét, az „Álljunk ki a tisztességes Szlovákiáért” szervezői lefújták a pozsonyi tüntetést. Most újra az utcára akarnak vonulni.

 

Sok kritika érte a pozsonyi tüntetések szervezőit, amiért az utolsó, múlt hét péntekre tervezett megmozdulást lefújták. Akkor azt mondták, figyelni fogják a történéseket, és ha nem az elvárt irányba haladnak a dolgok, újra kivonulnak a terekre.

 

Különösen az új belügyminiszter, Tomáš Drucker lépéseit követik figyelemmel a tüntetés szervezői, és mivel a tárcavezető még mindig nem hozott döntést Tibor Gašpar rendőrfőkapitánnyal kapcsolatban, úgy döntöttek, Húsvét után ismét kivonulnak az utcákra.

 

  hirdetes_300x300   

A szervezők nehezményezik, hogy Drucker napok óta csak időt kér, ahelyett, hogy új rendőrfőkapitányt nevezne ki.

 

„Nem látunk egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy az új kormány komolyan gondolná a bizalom visszaszerzésére tett kísérleteket” – olvasható a szervezők felhívásában.

 

A pozsonyi tüntetés április 5-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a SzNF téren.

 

Ezúttal azért nem pénteken lesz a megmozdulás, mert akkorra már foglalt volt a tér.

 

A szervezők szerint további szlovákiai városok is bekapcsolódnak a tüntetésekbe, az egyes városok külön döntik el, hogy csütörtökön vagy pénteken tartják-e meg a megmozdulásokat.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: facebook.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!