László
  • HUF: 346.03
  • USD: 1.18
  • 23 °C
  • 34 °C
Belföld

Az emberek többsége nem akar száz eurónál többet költeni a húsvéti bevásárlásra

Amennyiben a húsvéti nagybevásárlást az utolsó pillanatokra halasztotta, akkor már csak két napja maradt arra, hogy feltöltse az éléskamráját. A boltok csupán ma és szombaton állnak a bevásárlók rendelkezésére, ugyanis a törvény értelmében idén először lesznek zárva a boltok nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn.

 

Azonban minden arról tanúskodik, hogy Szlovákia lakossága már hozzászokott ahhoz, hogy ünnepnapokon zárva tartanak az üzletláncok. Mindez abból a felmérésből derült ki, amit a Cashback World vásárlói közösség márciusban végzett 1 842, 18 évnél idősebb adatközlővel.

Hirdetés(x)

 

Egy nap is elég

 

A felmérésből kiderül, hogy Szlovákia lakosságának 68 százaléka még nagypéntek előtt, fokozatosan a hét folyamán tervezi a húsvéti nagybevásárlást“ – mondta Ľuboš Kravárik, a myWorld Slovkia vezérigazgatója.

 

A megkérdezett szlovákiaiaknak csupán a 24 százaléka szándékozik egyetlen nap alatt bevásárolni, míg a válaszadók 8 százaléka a fokozatos bevásárlás mellett nagyszombaton is boltlátogatásokat tervez.

 

A többség megelégszik az otthon melegével

 

Mennyire drágára jönnek ki az ünnepek? A felmérésből kiderül, hogy a szlovákiaiak többsége 50-től 100 euróig terjedő összeget kíván költeni a boltokban. Legalábbis a válaszadóknak csaknem a háromnegyede (73 %) e között a két összeg között határozta meg a kiadásait.

 

A szlovákiai háztartások ötöde maximum 200 eurós költségvetést határozott meg, míg Szlovákia lakosságának 5 százaléka a húsvéti nagybevásárlásra 200 eurónál magasabb összeget is hajlandó elkölteni.

 

Az ünnepi bevásárlása szánt költségvetés nagyban összefügg a húsvéti szabadidőben tervezett programokkal is, így a felmérés készítői arra is szerettek volna választ kapni, hogy a szlovákiaiak hol töltik a húsvéti ünnepeket.

 

A megkérdezettek 70 százaléka a saját otthona kényelmét részesíti előnyben a család legszűkebb körével, míg a válaszadók harmadának esze ágában sincs otthon maradni az ünnepekre.

 

Sme.sk

Nyitókép: Pravda

 

Húsvétkor Szlovákia-szerte az összes üzletlánc három napig zárva lesz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket