Nyomkövető szerkezetet találtak autójába rejtve, ezért feljelentést tett a belga rendőrségen Carles Puigdemont leváltott katalán elnök – közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.

 

A belga napilap az El Espanol című spanyol internetes újság cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy a volt katalán vezető személyi biztonságáért felelős személyzet az autó rutinszerű átvizsgálásakor vette észre az alig néhány négyzetcentiméteres nyomkövető szerkezetet, amelyről azonnal értesítették a belga hatóságokat.

 

A beszámoló szerint a szerkezet folyamatosan továbbíthatta az autó pontos helyzetét. Az egykori katalán vezetőt azonban a spanyol legfelső bíróság pénteken kiadott európai elfogatóparancsa értelmében a spanyol hatóságok értesítése alapján vehették őrizetbe vasárnap a német-dán határ közelében – vélekedett a napilap.

 

 hirdetes_300x300  

Puigdemont ügyvédjén keresztül a magánélethez való jog megsértése miatt tett feljelentést Belgiumban – tették hozzá.

 

A spanyol legfelső bíróság a tavaly október 1-jén alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezésével és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadásával összefüggésben emelt vádat Carles Puigdemont ellen, aki október végén, leváltása után elhagyta az országot és Belgiumban keresett menedéket. Önkéntes száműzetésben többször kifejtette, hogy szerinte nem részesülne igazságos bírósági eljárásban Spanyolországban.

 

MTI

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!