Arnold Schwarzeneggeren sürgősségi nyílt szívműtétet végeztek el, miután komplikációk léptek fel egy előre tervezett szintén szív- és érrendszeri beavatkozásnál  -írja a DailyMail.co.uk a TMZ portálra hivatkozva.

 

A TMZ egy, a 70 éves színészhez közel álló forrásra hivatkozva azt írta, a Terminátor filmek sztárjánál komplikációk léptek fel egy mára tervezett szívkatéterezési műtét közben. Az orvosok vészhelyzeti nyílt szívműtétet hajtottak végre, több órán át küzdöttek a színész életéért. Állapota jelenleg stabil.

 

A tervezett műtét egyébként nem veszélytelen eljárás. Pontos megnevezése transzkatéteres aortabillentyű csere (TAVR).

 

 hirdetes_300x300  

TAVR-t rendszerint olyan betegeken végeznek, akik aorta stenosisban szenvednek.  Ez egy krónikus reumás szívbetegség, amely a szívbillentyűk deformálódása és merevsége miatt alakul ki. Időskorban ez a leggyakoribb szívbillentyű-betegség.

 

A színész szóvivője szerint Schwarzenegger örökletes, veleszületett betegség miatt ültette be annak idején (1997-ben Mexikóban) az aortabillentyűt, állapotának semmi köze a szteroidokhoz, amivel a hétszeres Mr Olympia győztes színész bevallottan élt testépítő karrierje idején.

 

DailyMail.co.uk

Nyitókép: nydailynews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!