Németország számára meglepetést tartogatott a húsvét. Az ünnepek alatt ugyanis az ország több részén havazás és jegesedés volt.

 

A DPA ügynökség információi szerint a Balti-tenger partvidékén fekvő Gersdorfot vasárnap 35 centiméteres hótakaró borította be. Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományában az utóbbi évtizedekben ez volt a legmagasabb hómennyiség, amit áprilisban mértek.

 

Németország északkeleti részén a téli időjárás nemcsak fákat csavart ki, de a vasúti közlekedésben is kieséseket okozott.

 

 hirdetes_810x300  

A közlekedést teljes mértékben leállították a Bad Doberan és a Heiligendamm fürdővárosok közötti keskenynyomtávú vasútvonalon. A Graal-Müritz üdülőközponthoz vezető útszakaszt több órán keresztül átjárhatatlan volt a kidőlt fák miatt.

 

 

A fent említett tartományban csak a délelőtti órákban kétszázszor riasztották a tűzoltókat. Az ítéletidő ellenére a rendőrség csupán „elhanyagolható“ mennyiségű balesetet regisztrált, mivel az emberek inkább otthon maradtak.

 

Míg húsvétvasárnap Berlinben havazott, addig a bajor városban, Münchenben 8 fok körüli értékeket mértek. A DPA szerint azonban még így is „hideg és nedves“ volt az idő a kinti sörözéshez.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: The Local

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!