A kelet-szlovákiai olasz nem csinál gondot a közlekedési előírásokból.

 

A Kelet-Szlovákiában tevékenykedő olasz vállalkozó Diego Roda – akit a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak is említett utolsó cikkében – nem titkolja a luxusautók iránt érzett vonzalmát. Annak ellenére, hogy erre a témára az utóbbi időben árnyék vetült Roda gyanús kelet-szlovákiai mezőgazdasági vállalkozásai miatt, a kedvelt Ferrarijával továbbra is rendszeresen közlekedik. Ám van itt egy bibi.

 

Roda egy olyan sportkocsival furikázik, amelyiknek hiányzik a rendszámtáblája. A hatályos előírások szerint ilyen autónak nincs keresnivalója a szlovákiai utakon.

 

 hirdetes_810x300  

A belügyminisztérium rendelete pontosan előírja, hogy a karosszéria mely részein kell elhelyezni a jármű rendszámát. „Az M, N kategóriájú járművek, valamint a L7e kategóriájú járművek esetében elöl, pontosabban középen, illetve hátul középen, esetleg a jármű bal oldalán kell elhelyezni a rendszámtáblát“. Annak az autónak az elején, amelyikkel Roda érkezett, nem látni rendszámtáblát.

 

Egyértelműen sérti a rendeletet, és egy olyan járművet használ, amelyik nem alkalmas a közlekedésre“ – konstatálta Ľubomír Ábel országos rendőrfőkapitány-helyettes. „A sportautók tulajdonosai gyakran azzal érvelnek, hogy a rendszámtábla nem illik az autó dizájnjába. Minket ez nem érdekel, a törvény mindenkire érvényes” – üzente a rendőrfőkapitány-helyettes.

 

Az Aktuality.sk szerkesztősége Diego Roda véleményére is kíváncsi volt az üggyel kapcsolatban. Amikor meghallotta, hogy honnét keresik, folyamatosan letette a telefont.

 

Diego Rodának van egy limitált kiadású LaFerrarija is, ami konkrétan a nappalija közepén parkol.

 

Fotó: RUDOLF FELŠÖCI/plus7dní

 

Aktuality.sk

Nyitókép: repofoto/noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!