Minden idők legdrágább szociális csomagjával készül a Smer annak érdekében, hogy megállítsa saját és a kormánykoalíció népszerűségének csökkenését. A DenníkN értesülései szerint akár 5-600 millió euróba is kerülhet az egész intézkedéscsomag.

 

Legdrágább tétele a 200 eurónál is magasabb 13. nyugdíj kifizetése lehet, melyet mintegy egy millió nyugdíjas kapna. A DenníkN szerint a Smerben komolyan gondolkodnak az ingyenes autóbusz-közlekedés bevezetésén is. Az SNS a pedagógusokra és az állami szférában dolgozók fizetésemelésére összpontosítana.

 

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Most-Híd mivel érkezik, de vélhetően ők sem akarnak majd kimaradni az osztogatásból, látva Bugár Béláék csökkenő preferenciáit. Annyi bizonyos, hogy az egyik javaslat a szociálisan rászorulókat fogja majd érinteni.

 

 hirdetes_810x300  

A legutóbbi, 2017 őszén meghirdetett szociális csomag 250 millió euróval terhelte meg az adófizetők pénztárcáját.

 

Sajtóértesülések szerint a 13. nyugdíj egyszeri juttatás lenne, mégpedig a 2020-as választások előtti két évben, azaz 2018-ban és 2019-ben.

 

További javaslat lehet a gyógyszerkedvezmény a nyugdíjasoknak, és ún. szenior-kártyák bevezetése, mellyel bizonyos élelmiszerekre kapnának kedvezményt.

 

A koalíció már februárban megegyezett a csomag összeállításáról.

 

DenníkN/Körkép.sk

Nyitókép: DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!