„Gabriela Kajtárová jelenleg nem látja, hogy bármiféle jövője lenne az RTVS-nél. Mint elmondta, jelenleg már felmondási időszakát tölti, ezért nem szeretne nyilatkozni az RTVS-szel kapcsolatban.

 

A héten benyújtottam lemondásomat. 10 év után távozom a közmédiából, ebből az utolsó öt RTVS-nél töltött év egy életre szóló tapasztalatszerzést jelentett.

 

Olyan kollektíva része voltam, ahol a közszolgálat igazán fontos. Döntésem nem született könnyen, de maradni még nehezebb lett volna. Jelenleg nem látom, hogy bármiféle jövőm lenne az RTVS-nél” – fogalmazott saját közösségi oldalán.

 

 hirdetes_300x300  

 

Kajtárová elmondta azt is, hogy magáncég esetében már rég a távozás mellett döntött volna anélkül, hogy harcolt volna vagy nyilvánosan megnyilvánult volna a kérdésben. „Csakhogy az RTVS nem magánvállalat. A közvéleménynek joga van tudnia, hogy házon belül furcsa dolgok történnek” – jelentette ki Kajtárová.

 

A nagy szakmai tapasztalattal rendelkező újságíró aláírta azt a levelet is, melyben 60 szlovák kollégájával együtt a közmédiában dúló egyre tarthatatlanabb állapotokat kritizálták. Azaz a politikai érdekek és elvárások beszűrődését a napi hírgyártásba, a munkahelyi viszonyok romlását, a politikai alapú kinevezéseket.

 

A Pátria rádiósok hallgatnak és kiszolgálják a Most-Hidat

 

A nyílt levelet a Most-Híd egyértelmű befolyása alatt álló Pátria rádió egyetlen szerkesztője sem írta alá. Mint ahogy Lovász Attila, a nemzetiségi műsorok főszerkesztője alatt dolgozó egyetlen munkatárs sem fogalmazott meg eddig kritikus álláspontot.

 

A Pátria rádió megy tovább az eddigi, a Most-Híd érdekeit végletekig kiszolgáló útján. Mint ismert, Bugár Béla korábban nagy segítséget nyújtott a Smer és az SNS számára annak érdekében, hogy a parlament a Most-Híd képviselőinek szavazataival megválassza a közmédia élére Jaroslav Rezníket.

 

Pártszóvívő az ujszo.com élén?

 

A szlovákiai médiával kapcsolatos hír az is, hogy a Körkép.sk egyelőre meg nem erősített információi szerint a Most-Híd vegyespárt korábbi szóvívője, az állami kulturális támogatásokkal sajátjait támogató A. Nagy László korábbi kormánybiztos fia, Nagy András lett a Gorilla-ügyből is ismert Penta kezében levő Új Szó online kiadásának, az ujszo.com-nak a főszerkesztője.

 

Körkép.sk

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.