A Legfelsőbb Bíróság bírájának, Štefan Harabinnak ismét sikerült 150 ezer eurós kártérítést kiperelnie a Legfőbb Ügyészségtől azért, mert az akkori főügyész, Dobroslav Trnka egy sajtótájékoztatón megerősítette az újságíróknak, hogy létezik egy átirat arról a telefonbeszélgetésről, ami Harabin és Baki Sadiki drogdíler között zajlott.

 

A Pozsonyi I. Járásbíróság a 2018. április 10-i tárgyaláson úgy döntött, hogy a felperesnek 150 ezer euró magasságban nem vagyoni kártérítést ismer el. Az ítélet nem jogerős“ – mondta a pozsonyi járásbíróság szóvivője, Pavol Adamčiak.

 

A Denník N arra is felhívta a figyelmet, hogy Harabin eredetileg 300 ezer eurós kártérítést követelt. A Pozsonyi I. Járásbíróság még 2012-ben a kártérítés felét ítélte meg Harabinnak, amivel a Pozsonyi Kerületi Bíróság nem értett egyet.

 

  hirdetes_300x300   

Az akta így visszakerült az alacsonyabb fokú bíróságra, amelyik ismét a 150 ezer eurós kártérítés mellett döntött. Az ügyészség ismét fellebbezett, ám a kerületi bíróságon szenátuscsere történt, így az új szenátus elismerte a 150 ezer eurós kártérítést.

 

Mivel az ügyészség rendkívüli felülvizsgálatot nyújtott be, ezért a Legfelsőbb Bíróság ismét az alacsonyabb fokú bíróságnak adta az ügyet, így ismét a Pozsonyi I. Járásbíróságnak kellett döntenie az ügyben.

 

Denník N/Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!