Peter Pellegrini szlovák kormányfő nemrég biztosította Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt Szlovákia elkötelezett európai és atlanti orientáltságáról, máris itt az első próbatétel: a szíriai légicsapások.

 

A második legnagyobb kormánypárt, a Oroszországgal nagyon szoros kapcsolatokat ápoló SNS kijelentette, hogy a párt „aggodalommal fogadta az ENSZ-felhatalmazás vagy hadüzenet nélküli erő alkalmazását a nemzetközi kapcsolatokban”

 

„Nem örülünk, ha a nemzetközi kapcsolatokban az először ütünk, aztán kérdezünk elv érvényesül – még ha a mi szövetségeseinkről is van szó. Természetesen a vegyifegyverek használata megbocsáthatatlan, de katonai jellegű intézkedéseket foganatosítani nem szolgálja a nemzetközi kapcsolatok stabilizációját”

 

fogalmazott az SNS közleménye.

  hirdetes_300x300   

 

Valamivel mérsékeltebben nyilatkozott a szlovák külügy. Peter Susko külügyi szóvivő  a sajtónak elmondta, hogy a szlovák diplomácia álláspontja szerint „mindennemű vegyifegyver bevetését a legkeményebben elítéljük és megengedhetetlennek tartjuk”

 

A külügyminisztérium szerint „kétségtelen, hogy Szíriában az utóbbi években vegyifegyverek többszöri bevetése történt”.

 

„Ismételten emlékeztetünk mindenkit az intenzív diplomáciai párbeszéd fontosságára, amelynek célja a szír konfliktus megoldásának megtalálása és az ártatlan emberek gyilkolásának megállítása kell hogy legyen.”

 

fogalmazott a külügy.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: cnn.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!