Egy New Yorkból Dallasba tartó amerikai járat repülőgépe kényszerleszállást hajtott végre kedden, mert repülés közben felrobbant az egyik hajtóműve. A baleset egy halálos áldozatot követelt, további heten megsérültek. A gépen összesen 143 személy utazott.

 

A gépet a pilóták ugyan könnyen letették, a veszély azonban nem volt elhanyagolható: a géptestből szivárgott az üzemanyag, és leszállás után kisebb tűz is keletkezett, amit azonban a kiérkező katasztrófavédelmisek elhárítottak.

 

Bár nem tudni, pontosan mi történ, sajtóértesülések szerint a robbanás utáni pillanatokban tragikus események játszódtak le. A gép teste is megsérült, állítólag egy ablak is.

 

 hirdetes_810x300  

A legfrissebb információk szerint az egyetlen áldozat egy új-mexikói nő, Jennifer Riordan, akit a nyomáskülönbség majdnem kirántotta őt a gépből. Utastársai kapták el, hogy ne zuhanjon ki a gépből. Minden erejükkel próbáltak neki segíteni, de olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy nem élte túl a balesetet.

 

 

A járatot üzemeltető Southwest légitársaság szerint a motorban egy fémszerkezetrész meggyengülése okozta a robbanást. A turbina egyik lapátja valószínűleg letört. A vizsgálat folytatódik, akár 12-15 hónapig is eltarthat.

 

 

 

TA3.com

Nyitókép: facebook/marty martinez

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!