Az RTVS igazgatója, Jaroslav Rezník a Trendben kommentálta a közszolgálati médiában zajló aktuális eseményeket. Rezník elutasítja azon állításokat, melyek szerint a szerkesztőség egy részének lázadás, valamint a programigazgató és néhány újságíró távozása után kicsúszott volna a kezei közül az RTVS irányítása.

 

 „Lukáš Diko és Juraj Fellegi távozása után jártam a hírszerzés értekezleteire. Személyesen győződtem meg arról, hogy az RTVS szerkesztői ügyesek és eszesek. Ez egyetlen kifogásom az, hogy a szerkesztők nem úgy működnek, ahogy kellene. Egy szerkesztőnek kell meghatároznia a napi adás fő irányát, továbbá értékelnie kell a cikkeket. Nos, az itteni szerkesztők nem értékelték a kollégáik munkáját, csupán bejegyezték a riporterek által hozott anyagokat“.

 

Rezník hangsúlyozta, hogy az RTVS vezetősége sosem tett egyetlen lépést sem abban, hogy gátolja a szerkesztők munkáját. „Ki alakít ki barátságtalan hangulatot? Ha megmondom azt, hogy egy riportban ezt és ezt jobban is meg lehetne csinálni, akkor valaki vagy elfogadja, vagy nem. Ez még nem jelenti azt, hogy az illető barátságtalan légkört alakított volna ki“ – mondta.



Az RTVS igazgatója az #AllForJan kitűzők viselése körül kirobbant botrányt is véleményezte. „Azon a napom, amikor papírzacskókban meghozták az #AllForJan kitűzőket én is jelen volt az értekezleten. Én magam hagytam jóvá a kitűzők viselését“ – mondta a Trendnek Rezník.

 

 hirdetes_810x300  

Rezník elmondása szerint a hírszerzés új igazgatója, Vahram Chuguryan három hét elteltével megkérte a szerkesztőket arra, hogy „mindenki szabadon döntse el“, hogy továbbra is viselni kívánja-e a kitűzőket, mert az a belső rendszabály ellen van. Rezník szerint mindez már akkor történt, amikor a kitűző viselése más vizekre evezett, és „világos volt, hogy ki mindenki viseli őket“.

 

 

Denník N/eTrend

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!