Több, belpolitikai szempontból jelentős történésre is figyelnünk kell csütörtökön. Hírek röviden:

 

***

 

Ma találkoznak a mezőgazdászok Kassán Gabriela Matečná (SNS) mezőgazdasági miniszterrel, ahol ismertetik a Kassai Felhívás tartalmát. A gazdák összegyűjtötték észrevételeiket és követeléseiket, melyek leginkább a gazdák elégtelen vagy nem megfelelő támogatását, az utóbbi hónapokban napvilágra kerülő botrányokat érintik. A Körkép.sk tudósítója a felvidéki magyar gazdák képviselőinek meghívására részt vesz a tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón és első kézből informálja olvasóinkat a fejleményekről.

 

 hirdetes_300x300  

Összefogtak az ország mezőgazdászai

 

***

 

A Smernél nagy változások lesznek. Robert Fico pártelnök vezényletével ma közgyűlést tart a legerősebb kormánypárt. A volt kormányfő szerint a változások javítani fognak a párt működésén. A tervek szerint több ponton is „belenyúlnak” a párt alapszabályába. Ha sikerül átvinniük a javaslatokat, akkor megszűnik a szűkebb pártvezetés. Ez annyit jelent, hogy továbbiakban az elnökség és a közgyűlés lesz jelen kollektív szervként a pártban.

 

Ľubica Laššáková új kultuszminiszter, és a Smer elnökségi tagja szerint a változás nem okoz majd belső viszályt a pártban. Szerinte ez a megoldás sokkal kedvezőbb lesz, hiszen kevesebb embernek kell majd találkoznia a döntéshozatalok során. Szerinte azok, akik elvesztik tagságokat az elnökségben, nem lesznek elégedetlenek.

 

Fico a közgyűléstől azt várja, hogy utána sokkal efektívebben és aktívabban tudnak majd jelen lenni régiós szinten.

 

Egyszerűsítés vagy központosítás? Nagy változásokat tervez a Smer a pártirányításban

 

***

 

Andrej Kiska ma 10 órakor nevezi ki Denisa Saková (Smer-SD) új belügyminisztert. Az államfő nyíltan kijelentette, hogy nem elégedett a Pellegrini-kormány által javasolt Sakovával, mégis kénytelen elfogadni a jelöltet, mivel az Alkotmány nem hagy neki más lehetőséget. Az elnöki palota előtt várhatóan demonstrálók „köszöntik” majd az új tárcavezetőt. A „Nie jen ám to jedno” és a „Za slušné Slovensko” aktivistái 9:45 és 12:45 közötti időszakra szerveztek tiltakozó megmozdulást a Hodža térre, a Grassalkovich-palota elé.

 

Kiska: Nem örülök neki, de nincs más választásom

 

Körkép.sk

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:
Címkék: rövidhírek

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!