Sikerült a címvédés, ismét a pozsonyi Slovan nyerte meg a Szlovák Kupát. A nagyszombati City Arénában megrendezett döntőben 3:1-es győzelmet arattak az égszínkékek a Rózsahegy csapata felett, ezzel biztosították helyüket az UEFA első csoportkörében, valamint ismét megküzdhetnek a Csehszlovák Szuperkupáért.

 

A Slovan már a 25. percben megszerezte a vezetést Šporar révén. A 48. percben sikerült tovább növelniük előnyüket, mikor Božikov talált be a rózsahegyiek kapujába.

 

A Rózsahegy 10 perccel később szépített Gál-Andrezly révén, de feléledő reményeiket két perc múlva letörte a magyar légiós Holman Dávid.

 

 hirdetes_810x300  
forrás: sport.sk

 

Ekkor kezdtek elszabadulni az indulatok a Slovan-ultrák szektorában – néhány petárda és füstbomba a pályán kötött ki, ezért megszakították a mérkőzést. A pozsonyi ultrákkal megpróbált szót érteni a csapatkapitány Sekulič és a klub ikonja, Róbert Vittek is, de nem sokra jutottak. A kedélyeket végül ifj. Ivan Kmotrík tudta lenyugtatni – igaz csak néhány percre.

 

A mérkőzés folytatása után újabb petárdákat és füstbombákat dobtak be a pályára a szurkolók, ezután pedig a bíró döntése értelmében a biztonság fenntartása érdekében a csapatok az öltözőkben várakoztak, míg az ultrák szektorát kiürítették. A játék 12 percnyi szünet után folytatódott, de az eredmény már nem változott.

 

forrás: sport.sk

 

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 3:1 (1:0)

25. Šporar, 48. Božikov, 60. Holman – 58. Gál-Andrezly

 

 

Az első helyezett 50 ezer eurós, a második helyezett pedig 20 ezer eurós pénzjutalmat kapott. Amennyiben a Slovan a harmadik helyen végezne a Fortuna Ligában, úgy a 4. és a 7. helyen végző csapatok megküzdhetnek egymással az Európa Liga első csoportkörében való részvételért.

 

Körkép.sk

Nyitókép: sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!