Jól megy a szekér a szlovákiai milliárdosoknak. A Forbes.sk portál listája szerint a 2018-as év leggazdagabbjainak nagy része növelni tudta egyébként is igen tekintélyes vagyonát.

 

Szlovákia leggazdagabb embere Andrej Babiš cseh kormányfő és nagyvállalkozó. Vagyona 3,39 milliárd euróra rúg, a tavalyi rangsorban ugyanezzel az összeggel vitte el az első helyet. A második helyen Ivan Chrenko áll 1,13 milliárd euróval. HB Reavis tulajdonosának olyan projektek tartoznak az érdekeltségébe mint az Auparkok és a pozsonyi Apollo üzletközpont. Vagyonát 30 millióval gyarapította az elmúlt évben.

 

Harmadik helyen a Penta befektetőcsoport egyik vezetője, Jaroslav Haščák, aki ráadásul jelentős összeggel, 90 millióval nőtt vagyona az elmúlt évben, így már a 830 millió eurót is elérte.

 

 hirdetes_810x300  

670 millióval Milan Fiľo a negyedik helyezett, majd az ESET egyik alapítója, Miroslav Trnka következik 640 millió euróval.

 

A 30-as listán olyan nevek szerepelnék, mint Ivan Kmotrík (160 millió euróval a 21. helyet szerezte meg), Alexej Beljajev (110 millió euróal a 24.), a Váhostav botrányáról is jól ismert Juraj Široký (100 millióval a 26.). De ott van még Vladimír Poór (80 millió) és Ján Sabol (70 millió).

 

A teljes lista itt tekinthető meg.

 

 

Forbes.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!