Legkevesebb 79 halottja és 143 sérültje van annak a homokviharnak, ami csütörtökre virradóra sújtott le Indiára – tájékoztatott az AFP a helyi hivatalokra hivatkozva.

 

A legnagyobb károkat Uttar Prades és Rádzsasztán állam szenvedte el. Míg az előbbiben 46 ember vesztette életét, addig az utóbbi városban 31-en haltak meg.

 

A halálos balesetek legtöbbjét azok az összeomló házfalak, valamint kicsavart fák okozták, amelyek nem tudtak ellenállni a vadul tomboló viharnak.

 

 hirdetes_400x285  

Az orkán erejű szél rengeteg házat rongált meg, fákat és az elektromos vezetékek oszlopait csavarta ki. Uttar Pradesben a villámcsapásnak köszönhetően tűz ütött ki, mely nemcsak a termésben, de a haszonállat-állományban is károkat okozott.

 

Az indiai miniszterelnök, Nárendra Módí azonnal részvétet nyilvánított az áldozatok családtagjainak, a hivataloknak pedig elrendelte, hogy működjenek együtt a vihar sújtotta államokkal.

 

Rádzasztán állam kormánya bejelentette, hogy az összes áldozat családtagjának kárpótlásként 400 ezer rúpiát (5000 euró) adományoz.

 

 

Sme.sk

Nyitókép: The Weather Channel

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!