Május 5-én, szombaton lett volna a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová esküvője. Május 4-én, pénteken – az esküvő előestéjén – „Tisztességes Szlovákiáért – az esküvő előestéje“ címmel ismét országos megmozdulásokat szerveznek.

 

A Tisztességes Szlovákiáért polgári kezdeményezés és a „Nekünk nem mindegy” (Nie je nám to jedno) diákmozgalom közös tüntetése ezúttal nem a SzNF téren kezdődik, hanem az RTVS székháza előtt.

 

Ezzel szimbolikusan jelzik, hogy nem tartják megfelelőnek a közmédiában uralkodó helyzetet sem.

 

 hirdetes_810x300  

„Az egyik lecke, amit Ján Kuciak halálával megtanultunk az az, hogy a média szabadságáért a nyilvánosságnak is ki kell állnia. Ha azt akarjuk, hogy a rendőrségek, a bíróságok és a hivatalok tisztességesek legyenek, akkor azt is akarnunk kell, hogy a média is tisztességes legyen, ne csupán a politikusok szolgája. Ezért is utasítjuk el nyilvánosan azt a normalizációt, amibe az RTVS kezdett“

 

fogalmaznak felhívásukban a szervezők.

 

A tüntetés tehát Pozsonyban 16:30-kor kezdődik az RTVS székháza előtt, majd innen vonulnak át az SzNF térre, ahol 17 órától kezdik meg a felszólalásokat.

 

A fővároson kívül további 20 helyszínen lesznek még tüntetések. A teljes lista itt érhető el.

 

A Tisztességes Szlovákiáért tüntetést a szlovákiai gazdák is támogatják, akik pénteken mezőgazdasági gépeikkel vonulnak az utcára.

 

Körkép.sk

Nyitókép: facebook.com

 

Pénteken ismét traktorfelvonulás lesz az országban. Íme, a magyar gazdák követelései

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!