Rigó Konrád volt a TA3 V politike című vasárnapi vitaműsorának vendége, ahol az RTVS-ben kialakult helyzetről kérdezték.

 

A Most-Híd kulturális államtitkára elmondta, hogy szerinte nem jó a közszolgálati adónál a helyzet, viszont a jelenlegi vezetés még javíthat rajta. Rigó azt várja, hogy Jaroslav Rezník, az RTVS vezérigazgatója változtasson a viselkedésén.

 

„Az RTVS-ben bizonyára nem jó a helyzet, ha én lennék ennek a szervezetnek a törvényes képviselője, másképp járnék el”

 

reagált az ügyre Rigó, aki saját bevallása szerint megérti azokat, akik attól tartanak, hogy esetleg aláássák ennek a sajtóorgánumnak a közszolgálatiságát.

 hirdetes_300x300  

 

Némileg más véleményen van Karol Farkašovský (SNS), a parlament kulturális és médiaügyi bizottságának alelnöke.

 

Farkašovský szerint

 

„A közszolgálati újságíró azt jelenti, hogy otthon meggyújthat egy gyertyát, vagy akár kettőt is, elmondhatja véleményét családi körben, bármilyen is legyen az, de a közszolgálati újságíró akkor is képviseli a közszolgálati sajtót, intézményt a magánéletében is, és akkor is, ha épp a szemetet viszi ki.”

 

Az SNS-es politikus ezzel arra célzott, hogy az RTVS újságíróinak nem szabadott volna az „AllForJan” kitűzőket viselniük, mert az politikai töltettel bírt.

 

„Nekem nem kell, hogy az újságíró saját véleményét halljam, szimpátiáját, antipátiáját. Én az információkat akarom hallani.”

 

tette hozzá.

 

teraz.sk, dennikn.sk

Nyitókép: bystricoviny.sk

Megosztás:
Címkék: Rigó Konrád RTVS

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!