Gellért, Mercédesz
  • HUF: 365.13
  • USD: 1.17
  • 16 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Felmérés: Nem csillapodnak a kedélyek, a polgárok 45 százaléka előrehozott választásokat akar

Hiába mondott le Robert Fico, Robert Kaliňák és Tibor Gašpar, hiába alakított „új” kormányt Peter Pellegrini, az emberek elégedetlensége nem csökkent. Legalábbis ez derül ki a Focus legfrissebb felméréséből, melyet a Denník N szlovák napilap megbízásából készített.

 

A felmérés szerint a megkérdezettek 44,7 százaléka szeretne előrehozott választásokat. Pontosabban 18,1 százalék határozottan egyetértett, 26,6 százalék pedig inkább egyetértett az előrehozott választások gondolatával.

 

Viszont körülbelül ugyanennyien vannak ellene is. A megkérdezettek 21,8 százaléka határozottan ellenzi, 25,4 százaléka pedig inkább ellenzi, hogy előrehozott választások legyenek Szlovákiában.

 

reprofoto/dennikn.sk

 

A felmérésből kiderült, hogy ahogy az várható is volt, az ellenzéki pártok támogatói szeretnének leginkább idő előtt az urnákhoz járulni, viszont a kormánypártok támogatóinak is tekintélyes része értene egyet egy ilyen fordulattal.

 

A Most-Híd választóinak több mint 40 százaléka menne korábban szavazni, és körülbelül 50 százaléka az, aki ellene van. Az SNS esetében minden negyedik választó lenne a korábbi időpont mellett, két harmada pedig ellene. A Smer megmaradt választói továbbra is támogatják Ficoékat, csupán minden tizedik szavazó szeretne idejekorán voksolni.

 

dennikn.sk, Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket