Andrej Kiska államfő ma a 13.00 órára összehívott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem indul a jövő évi államfőválasztáson.

 

„Szlovákiának olyan államfőre van szüksége, aki nem fog félni a szabadságért küzdeni” – mondta Kiska.

 

„A kormány arrogáns és nem meggyőző reakciója Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkosságra bizalmatlanságot váltott ki az országban. Ezért véltem helyesnek, hogy az alkotmányt illetően elmenjek a végsőkig”.

 

 hirdetes_300x300  

„Bekapcsolódtam olyan politikai vitákba, amelyeket Szlovákia és az emberek miatt is fontosnak tartottam”.

 

„Egy politikai korszak végének részesévé is váltam. Megéltem a kormány bukását. Ez az időszak a szembesítésekről szólt, melyek rengeteg harcot és érzelmet hoztak magukkal” – mondta Kiska.

 

„Jobb lesz, hogyha az államfői hivatal nem viszi át ezeket a konfrontációkat a következő időszakba. Jobb lesz, ha a polgárok olyan köztársasági elnököt választanak, aki nem viszi magával a következő megbíztatási idejébe a küzdelmeiből és a konfrontációból származó terheit. Ezért a 2019-es államfőválasztás az én részvételem nélkül fog megvalósulni”.

 

„A nyilvánosság egy jobb társadalom után kiált. A kormányzás stílusát illetően Szlovákiának jelentős változásra van szüksége. Személyes felelősséget érezek azért, hogy segítsek ennek a változásnak az elérésében. Gondolkodni fogok arról, hogyan tudnám összefogni azokat az embereket, akik nemcsak hajlandók, de képesek is arra, hogy tisztességesen és felelősségteljesen kormányozzanak. Ezzel a témával kapcsolatban többet az idei helyhatósági választások után mondok” – jelentette ki Kiska.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Qg9aejSDM8U

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!