Az Eurostat legfrissebb adatai szerint négyből egy 34 éven aluli európai fiatal még mindig a szüleivel élt. A 2016-os összesített adatok tanúsága szerint ráadásul az ilyen fiatalok aránya Szlovákiában, Máltán és Horvátországban a legmagasabb.

 

A európai 25-34 évesek  28,5 százaléka él még mindig szüleivel. A tagállamonként ez az arány 10 és 60 százalék között mozog.

 

A legmagasabb értékekkel Horvátország (58,7 százalék), Szlovákia (55 százalék), Görögországban (55 százalék) rendelkezik.

 

 hirdetes_300x300  

A szüleikkel élő szlovákiai fiatalok átlagban 30,8 évig maradnak a szülői házban, mielőtt kirepülnének a fészekből. Ez az unióban a harmadik legmagasabb érték Horvátország (31,9 százalék) és Málta után (32,2 százalék).

 

A szülői háztól elszakadni nem akaró/tudó fiatalok aránya az északi tagállamokban a legalacsonyabb: Dániában 3,8 százalék, Finnországban 4,3 százalék, Svédországban 6 százalék. Ugyaníg egyezekben az országokban költöznek el otthonról a fiatalok legfiatalabban: Svédországban 21 évesen, Dániában 21,1 évesen, Finnországban 21,9 évesen, továbbá Németországban 23,7 évesen és Franciaországban 24 évesen.

 

Az EUROSTAT grafikonja: a szüleikkel élő fiatalok átlagéletkora Szlovákiában a harmadik legmagasabb

 

Körkép.sk

Nyitókép: TIME.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!