Ahogy arról tegnap beszámoltunk, egy Boeing 737-es utasszállító repülőgép röviddel azután, hogy felszállt a havannai nemzetközi repülőtérről, a földbe csapódott és felrobbant. Az első híradások szerint 104-en utaztak a fedélzetén. Ma már azt is tudni lehet, hogy összesen 114 személy volt a gépen, és mindössze 3-an élték túl. Az áldozatok között gyermekek is vannak.

 

A repülőgép-szerencsétlenségre épp egy nappal azután került sor, hogy az kubai állami légitársaság flottájának harmadát egy rendelkezés okán kivonták a forgalomból, mert azok állapota már nem felelt meg a biztonsági előírásoknak. A tegnap lezuhant gép 40 éves volt, a 737-esek az egyik legrégebbi kereskedelmi repülőtípusok.

 

Az első helyi híradások szerint az összes áldozat külföldi volt, később a hivatlos közlések azt erősítették meg, hogy az halálos áldozatok többsége kubai, két argentin biztosan volt a gépen.

 

 hirdetes_810x300  

Mindössze három nő élte túl a tragédiát. Az egyik szemtanú látta, ahogy a hajtóművek kigyulladtak,a mező szélén a fák közelében becsapódott a gép – mindössze a házától alig száz méterre.

 

nytimes.com

Nyitókép: cbcnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!