Szombaton győzelemmel zárta a Fortuna Liga 2017/18-as szezonját a DAC. A sárga-kékek igazán boldoggá tették szurkolóikat, hiszen ezzel a diadallal biztosították helyüket az európai kupaporondon.

 

Vasárnap is volt okuk az örömre a dunaszerdahelyieknek, ugyanis a Fortuna Liga kihirdette a szezon álomcsapatát, melyben négy (!) sárga-kék játékos is helyet kapott.

 

A DAC ezzel rekordszámú játékost adott a top11-be, ahol a 4 dunaszerdahelyi mellett a Slovan és a Spartak 2-2 játékost, a Nyitra, a Trencsén és a Zsolna pedig 1-1 játékost adott a legjobbak közé.

 

 hirdetes_400x285  

Ľubomír Šatka, Eric Davis, Marin Ljubičić és Erik Pačinda

 

mindannyian kivívták az edzők és szakértők támogató szavazatát. Érdekesség, hogy Ljubičič az egyetlen, aki a tavalyi álomcsapatban is benne volt, Pačinda pedig Boris Godállal (Spartak) együtt a legtöbb szavazatot kapták – 27-ből 22-t.

 

Eredmények:

 

A legjobb edző: Nestor El Maestro (Spartak Trnava, 20)

A legjobb játékos: Boris Godál (Spartak Trnava, 11)

A szezon felfedezettje: Samuel Mráz (MŠK Žilina, 11)

Gólkirály: Samuel Mráz (MŠK Žilina)

A legjobb játékvezető: Ivan Kružliak

A legjobb játékvezető asszisztens: Roman Slyško

Fair play díj: MFK Ružomberok

 

Az álomcsapat:

 

Lukáš Hroššo (Nyitra, 14 szavazat) – Boris Sekulić (Slovan, 18), Ľubomír Šatka (DAC, 13), Boris Godál (Nagyszombat, 22), Eric Davis (DAC, 14) – Aleksandar Čavrić (Slovan, 11), Aschraf El Mahdioui (Trencsén, 12), Marin Ljubičić (DAC, 10), Erik Pačinda (DAC, 22) – Samuel Mráz (Zsolna, 21), Marvin Egho (Nagyszombat, 9)

 

Körkép.sk, fortunaliga.sk

Nyitókép: fortunaliga.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!