Juan Carlos Cruzzal – a „chilei szexbotrány“ áldozatával – folytatott beszélgetése során Ferenc pápa azt mondta, a szexuális orientáció nem fontos – számolt be minderről a CNN.

 

Cruz áprilisban három napot töltött a Vatikánban. A katolikus egyházfővel a homoszexualitásáról, valamint arról beszélt, hogy miként használta ki őt szexuálisan Fernando Karadima chilei pap.

 

Tudja Juan Carlos, ez nem fontos. Az Úr így teremtett Önt, és így szereti. A pápa is így szereti Önt, és saját magát is úgy kellene szeretnie amilyen. Nem kellene azzal foglalkoznia, amit mások mondanak” – mondta Cruz elmondása szerint a pápa.

 

 hirdetes_400x285  

A Szentszék szóvivője, Greg Burke Cruz kijelentéseire csak ennyit mondott „A pápa személyes beszélgetéseit általában nem kommentáljuk“.

 

A pápa már 2013-ban kifejtette véleményét az LGBTI kérdéssel kapcsolatban: „Ki vagyok én, hogy ítélkezzek a homoszexuálisok felett?“

 

A napokban vett részt személyes beszélgetésen az egyházfőnél az a José Andrés Murillo és James Hamilton is, akiket szintén ugyanaz a chilei pap molesztált, mint Cruzt. A vatikáni hivatalok a személyes beszélgetésekből a pápa kérésére semmit sem hoztak nyilvánosságra. A pápa elmondása szerint az ő prioritása az, hogy meghallgassa az áldozatokat, megkérje őket a megbocsátásra, és tiszteletben tartsa a bizalmas beszélgetéseiket.

 

Fernando Karadima atya áldozatai már 2002-ben segítséget kértek az egyházi szervektől, ám azok nem hittek nekik. A Vatikán csupán 2010-ben azután kezdett az eset kivizsgálásával foglalkozni, amikor a vádak már a nyilvánosság elé kerültek. A Vatikán ezután eltiltotta Karadimát papi szolgálatvégzésétől.

 

CNN/Aktuality.sk

Nyitókép: WGHP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!