Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter jövő héten, sajtótájékoztató keretében fogja bemutatni az új országos rendőrfőkapitányt, aki ideiglenesen fogja betölteni a posztot, amíg meg nem történik az új törvényi szabályozás szerinti rendőrfőkapitány-választás.

 

A belügyminiszter megerősítette, hogy több személyi változás is lesz a rendőrség vezetésében, bár ő csak a legfelsőbb vezetés összetételébe szólhat bele. A mai napon bejelentette a rendőrség kötelékéből való távozását Ľubomír Ábel rendőrfőkapitány-helyettes, akit az utóbbi hónapokban a szlovák sajtó az „Ábelovka” elnevezésű rendőrségi információs sorozatban ismerhetett meg.

 

A hírek szerint Tibor Gašpar ideiglenes utóda az a Marián Slobodník, akit 2011-ben és 2012-ben több esetben is kétes ügyekkel hoztak összefüggésbe. Saková szerint a Slobodníkkal kapcsolatos vádak tisztázva lettek, így nem látja akadályát, hogy akár ő töltse be a rendőrfőkapitány pozícióját.

 

 hirdetes_810x300  

Habár nem erősítette meg, hogy Slobodník lenne a befutó, hogy ő is egy lenne a három jelölt közül. Slobodník egyébként jelenleg a horvátországi rendőri attasé pozícióját tölti be.

 

teraz.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!