Magyar sajtóértesülések szerint az a román sofőr, aki a 9 halálos áldozatot követelő ceglédberceli tragédiában vezetette a kisbuszt, már korábban is okozott balesetet.

 

A május 22-én, kedden történt súlyos közúti baleset sofőrje, Peter K. néhány évvel ezelőtt a romániai Mikefalván okozott balesetet. Belehajtott egy szembejövő, szabályosan közlekedő autóba, amelyben két nő utazott. Egyikük, a sofőr kómába esett, a másikuk is súlyosan megsérült. Peter K. akkor pénzbírsággal megúszta.

 

Ceglédbercel, 2018. május 22. Ütközésben összetört kisbusz (j) Ceglédbercel közelében, a 4-es főút 59-es kilométerénél 2018. május 22-én. A román rendszámú kisbusz egy homokot szállító teherautóval (b) ütközött össze, a benne ülő kilenc ember, hét férfi és két nő meghalt a balesetben. A teherautó sofőrje megsérült. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

A román sajtó szerdán tette közzé azokat a videófelvételeket, amelyeket a sofőr a keddi balesetet megelőző pillanatokban készített. A felvétel tanulsága szerint élővideózott, majd a kommenteket olvasva a szeme elé emelte a telefont előzés közben. Annak kamerája rögzítette, ahogy szemből érkezik egy teherautó, de a sofőr ezt nem veszi észre.(A videó és további részletek itt ovlashatók).

 hirdetes_810x300  

 

Élőben közvetítette a 9 ember halálát okozó balesetet a román kisbusz sofőrje a közösségi oldalán

 

Borsonline.hu

Nyitókép: MTI/ Ceglédbercel, 2018. május 22. Ütközésben összetört kisbusz Ceglédbercel közelében, a 4-es főút 59-es kilométerénél 2018. május 22-én. A román rendszámú kisbusz egy homokot szállító teherautóval ütközött össze, a benne ülő kilenc ember, hét férfi és két nő meghalt a balesetben. A teherautó sofőrje megsérült. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!