A Most-Híd nem támogatja a nyugdíjkorhatár befagyasztásáról szóló alkotmánytörvényt. „Nem fogunk a számokkal licitálni. Számunkra az első helyen a szakmaiság és felelősség áll.” – mondta Ivan Švejna a párt alelnöke.

 

A Smer tegnap közölte a nyilvánossággal, hogy megváltoztatja az eddigi álláspontját a nyugdíjkorhatár befagyasztását illetően. Robert Fico, a párt elnöke eddig arról számolt be, hogy 65 évnél fagyasztanák be a korhatárt, azonban mivel Dankoék a 64 évet javasolják, így fejet hajtanak.

 

„Nem lesz egyezség a 65 éves nyugdíjba vonulásban, és mivel nincs értelme olyan javaslatot beadni, ami nem megy át, és mivel Danko úr saját szájából hallottam, hogy más elképzelésük van erről a korhatárról.”

 

mondta Fico.

 hirdetes_810x300  

 

Mivel a parlamentbe alkotmánytörvényt fognak beterjeszteni, annak elfogadásához a Most-Híd fenti reakcióját figyelembe véve az ellenzék nagy részének támogatására is szükségük lenne.

 

A 65 éves nyugdíjkorhatár bevezetéséhez és fenntartásához Fico szerint az államnak 2070-ig  80 milliárd euróra lenne szüksége. A 64 éves korhatárnál ez a szám ennél is magasabb lesz.

 

dennikn.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!