Három halálos áldozata van a belgiumi Liege városban délután zajló túszdrámának. Az áldozatok közül kettő rendőr, a harmadik valószínűleg egy rosszkor rossz helyen autózó sofőr.

 

FRISSÍTVE: 16:58 – Az elkövető nem volt ismeretlen a hatóságok számára. Sajtóértesülések szerint a 36 éves Benjamin Herman volt a lövöldöző, aki feltételesen volt szabadlábon. Erőszaktevő, aki többször került összeütközésbe a törvénnyel rablások és lopások miatt is. A fegyver, amellyel az egyik civilt agyonlőtte, az egyik rendőrnőé volt a kettő közül, akivel szintén végzett. Instabil pszichológiai profilja miatt azonban a belga főügyész nem zárja ki a terrorizmust sem az indítékok közül.


A rendőrség a támadót is lelőtte, így összesen négyen haltak meg az incidensben.

 

A TheGuardian brit lap szerint a támadó „Allahu Akbar” felkiáltással rántott fegyvert, lőtt le két női rendőrt és egy civilt, majd ejtett túszul egy nőt. Az információ rendőrségi forrásokból származik, hivatalosan azonban „nem zárnak ki semmilyen lehetséges indítékot” sem.

 hirdetes_810x300  

 

A közösségi portálokon közzétett videók tanúság szerint két másik rendőr az elkövető ártalmatlanításakor megsérült. Ráadásul az egész egy helyi iskola közelében játszódott le.

 

BBC.com

 

Forrás: TheGuardian.com

 

Forrás: twitter/AJ+

 

Forrás: twitter/AJ+

 

 

Körkép.sk, BBC.com

Nyitókép: xinhua.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!