A Volkswagen Slovakia Szlovákia legnagyobb magánmunkáltatója, adófizetője és egyben az egyik legnagyobb befektetője, így a szlovák gazdaságra tett jelentőségére való tekintettel a szlovák kormány különleges intézkedéseket rendel el a vállalat számára – jelentette be csütörtökön a vezetőséggel folytatott tárgyalása után Peter Pellegrini kormányfő.

 

A miniszterelnök elmondása szerint a kormány már másodszor hoz ilyen döntést – először a kassai U.S.Steel esetében folyamodtak különleges intézkedésekhez. A VW SK esetében a speciális intézkedések az infrastruktúrát, a munkavállalók felkészítését és egyéb más területeket fognak érinteni.

 

A VW SK jelenleg 1850 új munkaerőt keres főként autómechanikus, autó-villanyszerelő és autóbádogos munkakörökbe. Ezzel kapcsolatban a kormányfő azt is elmondta, hogy az intézkedések a külföldi munkaerők munkaengedélyének kivitelezését is érinteni fogja. Annak ellenére, hogy a Volkswagen Slovakia a hazai munkavállalókat részesíti előnyben, a normán felüli munkafeltételekhez egyre nehezebb helyi munkaerőt találni.

 

 hirdetes_300x300  

Mindemellett az infrastruktúra kiépítése a pozsonyi üzem közelében egyre több bürokratikus hozzáállással találkozik, ami Pellegrini szerint elfogadhatatlan, így azonnal hatállyal rendet kell rakni.

 

A  Volkswagen Slovakia vállalat jelenleg 13.700 törzsalkalmazottal rendelkezik. A tavalyi évben a vállalatnak az adózás előtti bevétele 240 millió euró volt, míg a forgalma 7,55 milliárd euró körül mozgott. A Volkswagen Slovakia befektetése a tavalyi évben a 369 millió eurót is meghaladta, a gyártósorokat pedig több mint 362.000 ezer gépkocsi hagyta el.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!