Már a 2019/2020-as tanévtől nőhet a tanárok kezdő fizetése annak érdekében, hogy a szakma vonzóbbá váljon a fiatalok számára – mindezt Peter Pellegrini kormányfő ígérte meg azután, hogy pénteken találkozott Martina Lubyová oktatásügyi miniszterrel.

 

A kormányfő azt is bejelentette, hogy a kormány költségvetéséből és az uniós támogatásokból jelentős összeget fordítanak majd az óvodák férőhelyeinek bővítésére, hogy a későbbiekben be tudják vezetni a kötelező iskola-előkészítő oktatást öt éves kortól.

 

A mi prioritásunk az, hogy a jövőben Szlovákia összes iskolája ugyanolyan minőségű szolgáltatást nyújtson, s az iskoláink ne különüljenek el elit és kevésbé minőségi oktatási intézményekre” – mondta Peter Pellegrini kormányfő a Martina Lubyovával közös sajtótájékoztatóján.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszterelnök tovább azt is hangsúlyozta, hogy az iskola és annak minősége a tanároktól függ. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy megnyugtató érzés, hogy a kormánynak már évek óta sikerül emelnie a tanárok fizetésén.

 

Az oktatásügyi szakszervezeteknek azt ajánlotta, hogy a szeptemberi hat százalékos fizetésemelés helyett inkább a jövő évi (2019/2020) fizetésemelésbe egyezzenek bele, amikor is a tanárok fizetése tíz százalékkal emelkedne. Pellegrini szerint a kormány további ambíciói közé tartozik az is, hogy 2020-ban hasonló fizetésemeléssel jutalmazzák a tanárokat.

 

Teraz.sk

Nyitókép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!