Megadta a mobiltelefonja számát Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek, hogy „bármikor elérhesse őt” – az elnök pénteken délelőtt interjút adott a Fehér Ház kertjében a Fox televíziónak.

Donald Trump ismételten úgy fogalmazott: „működik a kémia” Kim Dzsongun és közötte. „Ő egy ország vezetője, és szerintem erős vezetője, senki ne gondoljon róla mást” – fogalmazott. Meglátása szerint amikor Kim Dzsongun beszél, a népe figyel rá. „Azt akarom, hogy az én népem ugyanezt tegye” – tette hozzá. Amikor azonban pár perccel később az egyik riporter rákérdezett, hogyan is gondolja ezt, Trump azt mondta: „csak vicceltem, nem érti a szarkazmust”. Közölte: a hét végén telefonon beszél majd Kimmel.

 

Az egyik újságíró kérdésére, aki azt firtatta, hogyan gyászolhatja Otto Warmbier amerikai diákot, aki észak-koreai börtönből történt hazaszállítása után meghalt, miközben Kim Dzsongunt védi, Trump azt válaszolta: „nem akarom, hogy atomfegyver pusztítsa el önt és a családját. Jó kapcsolatokat akarok Észak-Koreával. Jó kapcsolatokat akarok sok országgal”.

 

Kim Dzsongun egy „kemény pasas”

 hirdetes_810x300  

 

A CBS televízió tudósítója megjegyezte: az elnök egészen más hangnemben nyilatkozott az észak-koreai vezető emberi jogi politikájáról pár nappal ezelőtt a Fox televízióban. Amikor ugyanis Brett Baier riporter arra emlékeztetett, hogy Kim Dzsongun kivégeztetett embereket, Trump azzal válaszolt: „kemény pasas”. És még hozzátette azt is, hogy Kim Dzsongun „nincs egyedül ezzel”. „Sok más ember is művel rémes dolgokat” – fogalmazott.

 

A Fehér Ház kertjében  kitért a Krím-félsziget bekebelezésére, amellyel kapcsolatban azt hangoztatta, hogy Obama tette lehetővé. „Csak hogy megértsék: Obama vesztette el a Krímet (…) Ez az ő hibája. Mert Putyin nem tisztelte Obama elnököt. Obama azért veszítette el a Krímet, mert Putyin nem tisztelte őt, nem tisztelte országunkat és nem tisztelte Ukrajnát” – mondta. Hozzátette: elképzelhető, hogy még az ősszel találkozik Vlagyimir Putyinnal.

 

MTI

Nyitókép: Time

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!