Japán meglepetésre 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott egymással, akkor a dél-amerikaiak 4-1-re nyertek.

 

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodriguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. A mostani tornán Carlos Sanchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.

 

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek.

 

 hirdetes_810x300  

A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, s kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett. A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.

 

Japán-Kolumbia 2-1 (1-1)

 

Szaranszk, 40 842 néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
gólszerzők: Kagava (6., 11-esből), Oszako (73.), illetve Quintero (39.)
piros lap: C. Sanchez (3.)
sárga lap: Kavasima (95.), illetve Barrios (64.), Rodriguez (86.)

 

MTI

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:
Címkék: foci-vb Japán Kolumbia

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!