A szlovák kormánygép közép-európai idő szerint 4.00 órakor szállt a le a Fülöp-szigeteki Manila repterén Henry Acorda holttestével.

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint több tucat ember érkezett a reptérre, beleértve a Fülöp-szigeteki külügyminisztert is, hogy elbúcsúzzanak a pozsonyi Széplak utcában halálra vert Henrytől.

 

Míg ők köszönetet mondtak Szlovákiának a segítségért, addig a szlovák belügyminisztérium küldöttsége elnézést kért az okozott fájdalomért. Egy filippínói fiú „Köszönöm, Szlovákia“ feliratú transzparenst tartott, mellyel az elhunyt hozzátartozóival szemben tanúsított támogatást szerette volna megköszönni“ – tájékoztatott a rendőrség.

 

 hirdetes_810x300  

Az ABS-CBN News hírportál szerint az elhunyt férfi családtagjai és barátai fehér pólókban várták az elhunyt Henryt, melyre a férfi fotóját és az „Igazságot Henrynek“ feliratott íratták.

 

 

A szlovák belügyminisztérium képviselőin kívül a bécsi Fülöp-szigeteki nagykövet, Cleofe Natividad is a kíséret tagjai között volt“ – informálta a ABS-CBN News.

 

A 28 éves dunaszerdahelyi Juraj Hossu május 26-án hajnalban verte halálra azt a 36 esztendős Henry Acordát, aki két női ismerősét próbálta megvédeni Hossu zaklatásától. A támadó először ököllel behúzott egyet a filippínói férfinek, majd a fejét kezdte el rugdosni, végül pedig a lábát a magatehetetlen Henry Acordára helyezve elkezdte fényképezni az áldozatát. A filippínói férfi május 31-én a főrévi kórházban belehalt sérüléseibe.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Twitter

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!