Ahogy arról kedden beszámoltunk, Marco Rossi, a DAC vezetőedzője 2020-ig tartó szerződést írt alá a Magyar Labdarúgó Szövetséggel a szövetségi kapitányi posztról.

 

A DAC szerda délelőtt hivatalos oldalán, közleményben reagált a kialakult helyzetre. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

 

Az FC DAC 1904 futballklub tudomásul veszi a tényt, hogy Marco Rossi elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlatát, és ő lett a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya az elkövetkező két évre.

 

A közös megegyezés szerint az Európa-ligában továbbra is Marco Rossi irányítja a csapatot, egészen az utódja kinevezéséig.

 

Ez egy új helyzet a klubunk számára, és a klubvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy megtaláljuk a vezetőedzőnk megfelelő utódját, aki 25 év után ismét kivezette klubunkat az európai kupaküzdelmekbe.

 

Marco Rossinak és az egész stábjának sok sikert kívánunk a magyar válogatott élén. Bízunk benne, hogy a DAC-nál letöltött idő alatt olyan értékekkel gazdagodott, amelyekből a magyar válogatott melletti munkássága során is meríteni tud.

 

A fent említett változás az egész edzői stábot is érinti, hiszen Rossi mellett Cosimo Inguscio és Giovanni Constantino is Magyarországra távozik.

 

A DAC számára nem a legjobb időpontban született meg Rossi és az MLSZ döntése, hiszen 25 év után újra Európa kapuin döngethetnek a sárga-kékek, akiknek első Európa-ligás ellenfelét ma délután 13 órakor sorsolják ki a svájci Nyonban.

 hirdetes_300x300  

 

A dunaszerdahelyiek ma 17 órától egyébként a csehországi Znojmo csapata ellen lépnek pályára a Mol Akadémia 10-es számú pályáján.

 

Breaking! Marco Rossi a magyar válogatott új szövetségi kapitánya

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

 

Ez is érdekelheti:

 

 

Megosztás:
Címkék: DAC Marco Rossi

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!